După Eurespal, alte 4 medicamente, scoase de pe piața moldovenească

După Eurespal, alte 4 medicamente, scoase de pe piața moldovenească

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale anunță despre suspendarea tuturor produselor ce conțin fenspiridă din cauza riscului potențial de dereglări ale ritmului cardiac.


Ordinul a fost semnat aseară, la doar cîteva ore după ce aceeași instituție spunea că nu are ordin de retragere a tuturor preparatelor pe bază de fenspiridă.


Astfel, printr-un ordin semnat de directorul general al Agenției Vladislav Zara, se suspendă eliberarea certificatelor de înregistrare a produselor medicamentoase cu conținut de fenspiridă, dar și sistarea producției și eliberării medicamentelor cu această substanță.


Potrivit ordinului, se suspendă certificatul de înregistrare pentru: Epistat, produs de Gedeon Richter, Ungaria, Fenspirid-LF, produs în Belarus, Siresp, produs în Polonia, de Polpharma SA și Tirfens produs în Georgia.


Amintim că Eurespal a început să fie retras din 13 februarie, desi Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentului din Franța anunța despre riscuri pe 8 februarie.


Suspendarea la nivel european are loc după ce Comitetul pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilență (PRAC) al EMA a recomandat ieri, 15 februarie, retragerea la nivelul UE a produselor medicamentoase cu conținut de fenspiridă, utilizate la copii și adulți pentru ameliorarea tusei cauzată de bolile pulmonare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load