COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dumbrăveanu: Testele rapide pentru coronavirus sînt ineficiente și nesigure

Dumbrăveanu: Testele rapide pentru coronavirus sînt ineficiente și nesigure

Testele rapide pentru prezența coronavirusului de tip nou sînt ineficiente și nu pot asigura garanție sută la sută cu privire la prezența sau inexistența infecției COVID-19, a declarat ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ea face această declarații pentru că în spațiul public apar tot mai multe speculații cu privire la testele rapide, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Într-o conferință de presă de joi,Viorica Dumbrăveanu a afirmat că a discutat din nou subiectul cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. „Nici nouă, autoritate centrală, cu laborator care este acreditat de Organizația Mondială a Sănătății, nouă nu ni se recomandă testele rapide, care iau amploare. Și se face publicitate, se propun în vînzări”, explică Viorica Dumbrăveanu.

Ea susține că, și în condițiile în care testul rapid indică rezultat negativ, Organizația Mondială a Sănătății accentuează necesitatea ca persoana cu simptome de COVID-19 să fie supusă testelor de laborator. „Ea nu este scutită oricum de acest test de laborator. Respectiv, noi nu recomandăm acele teste, nu recomandăm în cazul dat testele care se fac în clinicile private. Vom decide și aici ce poziție să luăm”, a notat Viorica Dumbrăveanu.


OMS a confirmat că, pînă la sfîrșitul zilei, în Republica Moldova urmează să ajungă o mie de teste, mai spune ministra. Tot în următoarele 24 de ore vor ajunge în țară și alte bunuri donate de OMS: corturi medicale, echipament de protecție medicală mai sporită pentru personal.

Centrul European pentru Controlul Bolilor a anunțat că, începînd cu 31 decembrie 2019 și pînă la 11 martie, au fost raportate 118 619 cazuri COVID-19 (confirmate clinic și de laborator) și 4 292 decese. În Republica Moldova, au fost confirmate patru cazuri de coronavirus de tip nou.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load