COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dumbrăveanu: În 2016, Glavan din 42 de laboratoare medicale teritoriale a lăsat doar 10

Dumbrăveanu: În 2016, Glavan din 42 de laboratoare medicale teritoriale a lăsat doar 10

În anul 2016, pe cînd ministru al Sănătății era actualul deputat din grupul Candu, Ruxanda Glavan, 42 de laboratoare au fost comasate în 10 laboratoare teritoriale și o direcție de diagnostic de laborator cu 5 laboratoare de diferit profil la nivel național.

Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în timpul examinării în Parlament a moțiunii de cenzură.

” Urmare acestei reforme un număr semnificativ de specialiști cu experiență au fost disponibilizați”, a spus Dumbrăveanu.


Ministrul a declarat că astăzi în cadrul ANSP activează 15 laboratoare: 10 în cadrul centrelor de sănătate publică teritoriale și 5 în cadrul sediului central a ANSP. Potrivit ministrului, laboratorul care astăzi efectuează investigații prin tehnici de biologie moleculară la infecția COVID-19 este cu statutul recunoscut de către OMS.

Dumbrăveanu a precizat că pentru a obține o acreditare la un indicator nou implementat este nevoie cel puțin de o jumătate de an de activitate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load