COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dumbrăveanu, despre pericolul din piețe și anularea restricțiilor

Dumbrăveanu, despre pericolul din piețe și anularea restricțiilor

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, consideră că redeschiderea piețelor nu este o catastrofă, catastrofă este faptul că nu se respectă regulile impuse de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică.

Potrivit ei, înainte de redeschiderea piețelor Agenția Națională de Sănătate Publică a făcut un control și a stabilit toate regulile în baza cărora trebuie să activeze.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu susține că deocamdată nu a fost înregistrat vreun focar în piețe.

De asemenea, ministra Sănătății susține că această adaptare a măsurilor restrictive poate fi revizuită în orice moment dacă nu vor fi respectate măsurile impuse. „Orice măsură care a fost adaptată poate fi revizuită prin sistarea acesteia”, a declarat Dumbrăveanu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.


Anterior șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică a declarat că nu și-a dorit redeschiderea piețelor a fost făcută sub presiune din partea agenților economici și angajaților piețelor. Mai cu seamă a fost indignat de faptul că chiar în prima zi de la deschidere s-au format cozi și nu toți oamenii purtau măștile după recomandări.

După redeschidere, premierul Ion Chicu a atenționat că dacă regulile de igienă și de protecție nu vor fi respectate, atunci s-ar putea să fie închise piețele.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load