COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dumbrăveanu, despre numărul de paturi în spitale și rezerva de teste

Dumbrăveanu, despre numărul de paturi în spitale și rezerva de teste

În spitalele din țară vor amenajate locuri suplimentare, inclusiv în secțiile de terapie intensivă, pentru a face față numărului mare de pacienți diagnosticați cu Covid-19.

Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Astfel, va fi suplinit numărul de locuri în cadrul Centrului de triaj de la Moldexpo pentru pacienții cu suspecție de Covid-19, iar pentru pacienții cu diagnosticul confirmat vor fi pregătite locuri la Spitalul municipal de Ftiziopneumologie. Pacienții cu forme ușoate vor fi transferați la Spitalul clinic municipal nr.1.

De asemenea, Dumbrăveanu a respins zvonurile precum că nu mai sînt locuri în secțiile de terapie intensivă a instituțiilor medicale. Potrivit ei, toți directorii de spitale din țară au primit indicația de a pregăti suplimentar cîte 20 de locuri, pentru primirea pacienților.


În ceea ce privește numărul testelor de care dispune Ministerul, Dumbrăveanu a menționat că acestea ajung pentru încă o lună și jumătate. În același timp, a fost lansată procedura de achiziție a 100 de mii de teste, pentru a suplini rezerva.

La ora actuală continuă și procedura de achiziție centralizată a echipamentelor de protecție pentru medici, a comunicat ea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load