COVID-19 în MOLDOVA

Dumbrăveanu: „De azi salariile lucrătorilor medicali vor fi majorate cu 30 %”

Dumbrăveanu: „De azi salariile lucrătorilor medicali vor fi majorate cu 30 %”

Situația în instituțiile spitalicești din țară și în asistența medicală primară, majorarea salariilor lucrătorilor medicali cu 30%, implementarea noilor prevederi privind depistarea și tratamentul pacienților cu infecția COVID-19, consolidarea serviciului AVIASAN, au fost subiectele discutate astăzi la ședința Punctului Focal.

„Solicit implicarea specialiștilor din cadrul MSMPS și CNAM, privind consultarea conducătorilor instituțiilor medicale în contextul majorării salariilor lucrătorilor medicali cu 30 %, care va avea loc începînd de astăzi”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu, care a participat la ședință în regim online.

Amintim că, de salarii majorate vor beneficia personalul medical (personal de conducere-medici, medici, personal medical mediu, personal medical inferior), șoferii autoambulanțelor din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească și autosanitarelor din serviciul AVIASAN.


Cu privire la situația actuală în instituțiile spitalicești din țară, Viorica Dumbrăveanu a solicitat organizarea unei ședințe comune cu instituțiile spitalicești republicane și municipale, pentru a identifica soluții de consolidare a terapiei intensive, în contextul creșterii numărului de cazuri grave ale pacienților infectați cu COVID-19.

La fel, începînd de astăzi, vor fi organizate ședințe online cu toți conducătorii instituțiilor spitalicești și din asistența medicală primară, la care vor participa și specialiștii USMF „N.Testemițanu”, pentru a discuta suplimentar toate aspectele (depistare, tratament, testare) incluse în noile prevederi ale Protocolului provizoriu COVID-19.

De asemenea, ministrul a indicat să fie definitivat în regim prioritar conceptul de reformare a serviciului AVIASAN, o verigă esențială în acordarea asistenței medicale pacienților în stare gravă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load