Duca: Cineva m-a turnat, iar eu trebuie să îmi demonstrez nevinovăția (VIDEO)

Duca: Cineva m-a turnat, iar eu trebuie să îmi demonstrez nevinovăția (VIDEO)

Cu doar două săptămîni înainte de începerea procesului penal în care sînt învinuiți soții academicieni Gheorghe și Maria Ducade abuz în serviciu, fostul președinte al Academiei de Științe a Moldovei bate pragurile instanțelor, contestînd acțiunile procurorilor care i-au instrumentat dosarul.

Gheorghe Duca a declarat pentru Anticoruptie.md că pledează nevinovat: „Cineva m-a turnat, iar eu trebuie să vin în instanță și să îmi demonstrez nevinovăția”. El a precizat că a fost nevoit să se retragă din administrația Academiei de Științe din două motive – agravarea stării de sănătate, după ce a suportat un ictus cerebral, și dosarul intentat pe numele său și al soției sale.

Amintim că soții Duca sînt învinuiți că, în calitate de conducători ai instituțiilor, prin cumul, cercetători științifici, și-au atribuit în mod ilicit salarii mai mari pentru activitățile de administrare și cercetare desfășurate decît zilele efectiv lucrate, precum și prime și sporuri nejustificate. Ei s-ar fi aflat frecvent în deplasări de serviciu peste hotare și în concedii de recuperare, fapt neindicat în tabelele de pontaj.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load