TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Droguri de 240.000 lei, ascunse la o fermă de animale

Droguri de 240.000 lei, ascunse la o fermă de animale

Activitatea infracțională a unui grup de persoane care cultivau plante de cânepă, le prelucrau, iar ulterior marijuană obținută o comercializau consumatorilor a fst documentată de oamenii legii.


În urma activităților de investigație demarate în luna septembrie 2019, de către ofițerii antidrog au fost acumulate informații precum că, în raioanele Anenii Noi și Criuleni membrii unui grup au plantat pe mai multe terenuri plante de cânepă cu scopul comercializării ulterioare și obținerii de profit. Plantele erau prelucrate și depozitate la o fermă pentru creșterea animalelor.


La data de 21 octombrie 2019, având informația precum că unul din membrii grupului intenționează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare, ofițerii antidrog în comun cu procurorii, au efectuat acțiuni de urmărire penală, astfel, au fost reținute două persoane, o femeie în vârstă de 44 și un bărbat de 59 de ani. În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate plante de cânepă uscate, pregătite pentru prelucrare, mai multe pungi și saci cu marijuană, obiecte destinate consumului de droguri. Astfel, au fost ridicate aproximativ 8kg de marijuană.


Suspecții realizau drogurile cu 150 lei per 5gr. Astfel, aceștia urmau să obțină un venit de aproximativ 240 000 lei.


Ambele persoane au fost reținute pentru 72 ore și urmează să fie prezentate în fața magistraților fiind solicitat prin demersul procurorului aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.


În cazul în care va fi demonstrată vina, suspecții riscă închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load