COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Două spitale raionale din nordul țării vor primi doar pacienții infectați cu Covid-19

Două spitale raionale din nordul țării vor primi doar pacienții infectați cu Covid-19

Spitalele raionale din Glodeni și Fălești vor primi doar pacienții infectați cu Covid-19, iar persoanele care vor avea nevoie de asistență medicală vor fi direcționate către alte institutiții medicale.

Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului de presă.

„Spitalul din Fălești și Glodeni vor fi spitale care vor continuta activitatea doar cu profilul Covid-19, altă asistență medicală nu va fi acordată, iar persoanele care necesită asistență vor fi direcționate către alte instituții desemnate foarte clar”, a spus ministra Sănătății.


Totodată a precizat despre continuitatea activității spitalului din Soroca, în legătura cu confirmarea unor noi cazuri în rîndul angajaților medicali.

„Era vorba despre personalul care nu activa și era în regim de autoizolare la domiciliu. Dintre personalul care la moment acordă asistență, nu am avut cazuri noi. Spitalul din Soroca va activa, pentru că are condiții, capacități și există personal calificat, care nu este infectat și poate acorda actul medical”, a precizat ministra.

Ieri, în urma procesării a 568 de teste, alte 149 de persoane au primit un rezultat pozitiv. Astfel bilanțul a ajuns la 1438.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load