Două puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea

Două puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea

În această dimineață, de la ora 06:30, din cauza întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, două puncte de trecere Giurgiulești-Reni și Ceadîr-Lunga - Maloiaroslaveț și-au sistat activitatea, notează NOI.md.


Recomandăm participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere nominalizate, să opteze pentru altele aflate în proximitate.


Totodată, în scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. Înainte de a porni la drum consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport. Ajunși în punctele de trecere manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:


- cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- trei conducători auto au prezentat documente falsificate;
- o tentativă de trecere ilegală peste frontieră a bunurilor;
- 10 persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept naționale.


Un cetățean moldovean a primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar doi conaționali au fost deportați din Uniunea Europeană.


În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 43 018 traversări, dintre care un număr de 23 806 treceri pe sensul de ieșire din R. Moldova. Față de aceiași zi a anului trecut, numărul total de traversări persoane este în creștere cu 4%.
Cele mai solicitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 7 224 traversări persoane,
PTF Otaci – 5 917 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 6 040 traversări persoane,
PTF Sculeni – 5 496 traversări persoane, 
PTF Giurgiulești-Galați - 2 866 traversări persoane,
PTF Criva – 2 671 traversări persoane,
PTF Cahul - 2 215 traversări persoane.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load