TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Două profesoare ar putea face pușcărie, după ce au cerut bani de la elevi

Două profesoare ar putea face pușcărie, după ce au cerut bani de la elevi

Două profesoare de la Colegiul de Ecologie din Chişinău au fost escortate la CNA pentru a fi audiate în cadrul unei cauze penale în care acestea sînt bănuite de trafic de influenţă.


Cadrele didactice sînt suspectate că ar fi pretins şi perceput bani de la elevi în schimbul favorizării acestora la examene sau pentru majorarea notelor.


Femeile au fost documentate mai mult timp de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, după ce aceştia au fost sesizaţi că profesoarele ar fi primit diferite sume de bani de la elevi pentru a-i ajuta să susţină examenele sau pentru a le mări notele la unele disciplini. În cadrul urmăririi penale, s-a constatat că acestea primeau de la grupe de elevi bani pentru a determina alţi profesori să le acorde note majorate sau pentru a nu-i lăsa restanţieri la unele discipline.


Mai exact, profesoarele ar fi primit 10 000 de lei de la mai multe clase de elevi - bani destinaţi influenţării unor profesori în vederea asigurării susţinerii examenelor şi majorării notelor.


Pe faptele descrise a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar în această dimineaţă, CNA şi PA au operat percheziţii la domiciliile bănuitelor.


În urma acţiunilor de urmărire penală, de la una dintre bănuite a fost ridicată suma de 12 000 de euro, iar de la cealaltă 4000 de euro - bani despre care acestea susţin că ar fi economii. Pînă la clarificarea provenienţei acestora, mijloacele financiare se vor afla în custodia anchetatorilor. De asemenea, de la domiciliul acestora au fost ridicate înscrisuri de ciornă, inclusiv liste ale elevilor cu menţionarea sumelor de bani primite şi a notelor pentru fiecare elev în parte.


În prezent, bănuitele sînt cercetate în stare de libertate, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă o amendă în mărime de pînă la 300 000 de lei sau închisoare de la 3 la 6 ani.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load