COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Două persoane, reținute pe Aeroportul Internațional Chișinău. De ce sînt acuzate

Două persoane, reținute pe Aeroportul Internațional Chișinău. De ce sînt acuzate

Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău au reținut o conațională, condamnată pentru trafic de ființe umane, precum și un cetățean al Turciei care a încercat ilegal să intre în Republica Moldova.

În primul caz, tînăra de 23 de ani a fost condamnată, în luna mai anul curent, la 7 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane în scopul exploatării sexuale. Aceasta a fost anunțată în căutare națională, interstatală și internațională încă din luna februarie a anului 2020, iar ieri, 7 septembrie, polițiștii de frontieră din Aeroportul Chișinău au reținut-o în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Cetățeanca a fost plasată în Izolatorul DP mun. Chișinău.

Conform informațiilor deținute, tînăra este originară din sat. Palanca, raionul Ștefan-Vodă. Pe parcursul lunilor aprilie-mai anul 2018, aceasta împreună cu un cetățean al Turciei și alte persoane, au recrutat prin intermediul rețelelor de socializare, mai multe tinere. Victimele prestau servicii sexuale într-un club de noapte din Turcia.


Cel de-al doilea incident a avut loc acum o săptămînă, cînd un pasager al rutei Istanbul-Chișinău a încercat, prin evadare din zona cu acces limitat a sălii de așteptare din Aeroportul Chișinău, să intre în Republica Moldova. Bărbatul, cetățean al Turciei în vîrstă de 23 de ani, a fost reținut la ieșirea de pe teritoriul Aeroportului, după o perioadă de urmărire și somații al acestuia.

Astfel, primind refuzul de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, tînărul a fost plasat în zona cu acces limitat a sălii de plecări din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău. Cu următoarea cursă urma să fie reîntors în țara de origine - Turcia. Cetățeanul nu a aceptat decizia luată în privința sa și a încercat să intre ilegal în Republica Moldova. Acesta a forțat tavanul unei încăperi, adiacente sălii de așteptare, și ajungînd la etajul tehnic s-a deplasat către ieșirea de serviciu, după care a părăsit zona cu acces limitat. Polițiștii de frontieră l-au observat în timp ce se deplasa în fugă de pe teritoriul Aeroportului spre blocurile de locuit din preajmă. Operativ, s-a intervenit la fața locului pentru reținerea tînărului, care din start nu s-a supus somațiilor și nici cerințelor de a opri.

În continuare, ofițerii de urmărire penală ai IGPF în coordonare cu Procuratura mun. Chișinău, oficiul principal, cercetează penal cazul sub aspectul comiterii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 (al.1) CP al RM. Persoana riscă o amendă în mărime de pînă la 750 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare pe un termen de pînă la 2 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load