COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Două persoane care au zburat în același avion cu femeia infectată, în carantină

Două persoane care au zburat în același avion cu femeia infectată, în carantină

Două persoane din raionul Ungheni sînt strict monitorizate privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou (COVID-19) după ce, pe 7 martie, au revenit în țară, fiind în același avion cu femeia infectată cu Coronavirus.

Cel două persoane au vîrsta de 24 și, respectiv, 60 de ani. Una dintre ele este din Ungheni, iar alta din satul Bulhac, comuna Cioropcani.

Potrivit lui Victor Gavrilița, șef-interimar al Inspectoratului de Poliție Ungheni, imediat, după reîntoarcerea persoanelor acasă, medicul de familie, împreună cu polițistul de sector din localitate, s-au deplasat la domiciliul acestora, transmite NOI.md cu referire la expresul.md.


”Au fost efectuate verificările preliminare de rigoare, iar respectivelor persoane li s-au adus la cunoștință despre măsurile de siguranță, implementate în prevenirea și controlul infecției cu COVID-19, precum și să informeze instituțile abilitate de îndată ce vor prezenta acuze de febră sau tuse. Timp de 14 zile ele se vor afla sub supraveghere medicală, cu scop profilactic, la domiciliu”, a declarat dînsul pentru ”Expresul”.

În evidența și sub monitorizarea medicilor de familie se află mai multe persoane care au revenit acasă de peste hotare.

„La moment sînt mai multe persoane care au venit de peste hotarele țării, dar nu au prezentat acuze și respectiv nu sînt în carantină. Persoanele sînt monitorizate în baza unor fișe epidemiologice de evaluare, de către medicul de sector, fiind supuse zilnic termometriei și evaluării la simptomele unei infecții respiratorii acute”, ne-a spus și Aliona Ambroci, șefa Centrul de Sănătate Dănuțeni.

În total, la data de 9 martie, pe teritoriul țării au intrat 22 mii 444 persoane, dintre care 401 persoane sînt revenite din Italia.

NOTĂ: Toate persoanele care revin din regiunile cu izbucniri în focare de Coronavirus de tip nou, trebuie să completeze, la zona de trecere a frontierei, fișele epidemiologice, cu indicarea corectă a datelor personale și a regiunii geografice din care revin. Fișele se transmit către echipele medicilor de familie din teritoriu pentru asigurarea supravegherii la domiciliu a persoanelor, timp de 14 zile.

Reamintim că pe 7 martie, o femeie de 48 de ani s-a întors acasă din Italia fiind infectată cu Coronavirus. Acesta este primul caz de COVID 19, înregistrat în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load