Două persoane au depășit termenul de ședere pe teritoriul Moldovei

Două persoane au depășit termenul de ședere pe teritoriul Moldovei

În doar 24 de ore, opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, iar altele două au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, notează NOI.md.


Totodată, pe parcursul zilei de ieri, trei conducători auto au încălcat regulile de transportare a călătorilor, pe cînd două persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.


Poliţia de Frontieră mai anunţă că a deconspirat o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat, precum şi două cazuri de trafic ilegal de bunuri.


Cît despre fluxul de persoane, în punctele de trecere acesta a constituit 42 870 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri - 21 713 pe sensul de ieșire din R. Moldova, iar traficul mijloacelor de transport a prezentat o valoare de 11 287 de traversări.


Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 7 123 de traversări de persoane,
PTF Sculeni – 5 980,
PTF Otaci – 5 547,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 054,
PTF Giurgiulești-Galați – 3 670,
PTF Criva – 2 681,
PTF Cahul – 2 380.


Totodată, în scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load