Două obiective turistice din cadrul complexului „Manuc-Bey” au fost finalizate

Două obiective turistice din cadrul complexului „Manuc-Bey” au fost finalizate

Prima etapă a lucrărilor de restaurare şi reconstrucţie a complexului muzeal turistic „Conacul-parc Manuc-Bey”, din or. Hînceşti, a fost finalizată, comunică NOI.md.


Este vorba despre două obiective turistice: Casa Vechilului și Casa Ioniţă Iamandi-Dolgoruki, restaurate în cadrul proiectului implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Comisia de lucru a constatat că toate lucrările au fost executate cu respectarea proiectului tehnic și normelor în vigoare. Suma lucrărilor recepționate este de circa 12 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).


Potrivit autorităților, în ultimul obiectiv turistic menționat va fi amenajat un minihotel cu locuri de cazare, iar în celălalt obiectiv - un muzeu.


Amintim că acest proiect are drept scop reabilitarea Casei contesei Dolgoruki, includerea Complexului muzeistico-turistic Conacul-Parc „Manuc-Bey" din or. Hîncești, Cetății geto-dacice din satul Stolniceni și Mănăstirii Hîncu în circuitul turistic al Republicii Moldova.


Totodată, autoritățile publice din raionul Hîncești urmăresc intensificarea contactelor între specialiștii în domeniul patrimoniului cultural din țară, sporirea interesului turiștilor față de istoria și cultura acestor ținuturi.


Suma totală a proiectului se estimează la 23,5 milioane de lei bani, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load