COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Două defileuri de pe malul lacului de acumulare Dubăsari (FOTO)

Două defileuri de pe malul lacului de acumulare Dubăsari (FOTO)

Ce nu s-ar spune, Moldova este o ţară uimitoare, plină de surprize.

Atunci cînd porneşti în călătorie pe drumurile republicii, poţi fi sigur, că vei descoperi neapărat ceva nou, neobişnuit, interesant, frumos, iar cel mai curios este că adesea acest lucru ţi se întîmplă pe neaşteptate şi că de cele mai dese ori descoperirile sînt plăcute. E suficient să ieşi de pe şoseaua principală şi să priveşti în jur.

Am dorit să vă prezentăm în această mică călătorie a noastră de-a lungul malului lacului de acumulare de la Dubăsari priveliştea de vară a acestor locuri, căci prima noastră publicaţie la aceeaşi temă a fost realizată iarna. Am descoperit pentru noi, sperăm să fiţi interesaţi şi dvs., încă cîte ceva demn de atenţie şi curios.


Prin urmare, ajungînd pînă la punctul final al excursiei noastre, adică pînă la satul Molovata Veche, am mers de-a lungul malului lacului de acumulare pînă la masivul de stînci, care se înalţă în partea sa de sud-est şi am descoperit două defileuri extraordinar de frumoase. Unul în apropierea imediată a satului Molovata Veche, iar altul mai departe, la aproximativ 1,5-2 km, lîngă satul Marcăuţi. Anume acest ultim lucru ne-a impresionat cel mai mult, dar să le luăm pe rînd.

În imediata apropiere de sat începe un şir de stînci, care înconjoară cea mai mare parte a lacului de acumulare în acest loc. Chiar după sat acest şir este întretăiat de un defileu nu foarte adînc, dar destul de lat. Acolo unde se sfîrşeşte defileul, adică în apropiere de malul lacului se află un izvor amenajat frumos - un loc de odihnă cu apă foarte bună. După el începe drumul spre stîncă, de-a lungul defileului, care ne aduce spre vîrful şirului de stînci, de unde se deschide o privelişte impresionantă spre lacul de acumulare şi două sate - Molovata Veche de pe malul drept şi Molovata Nouă de pe malul stîng.

Citiți continuarea pe moldovenii.md.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load