Dosarul „mitei pentru judecători”. Ce s-a hotărît la prima ședință de judecată

Dosarul „mitei pentru judecători”. Ce s-a hotărît la prima ședință de judecată

Magistrații Judecătoriei Chișinău au admis parțial demersul procurorului anticorupție, privind aplicarea măsurii preventive – control judiciar în privința a doi inculpați din dosarul mitei pentru judecători”.


Astfel, în privința judecătoarei de la Curtea de Apel Chișinău – instanța a prelungit aplicarea măsurii preventive – control judiciar pentru încă 30 de zile, iar în privința judecătoarei din cadrul Judecătoriei mun. Chișinău, sediul Centru, măsura preventivă – control judiciar a fost prelungită cu 19 zile.


Următoarea ședință preliminară de judecată se va desfășura, vineri, 12 aprilie.


În acest dosar au statut de inculpat zece persoane. Este vorba despre: un procuror din Procuratura mun. Chișinău, un avocat, doi judecători și un ex-judecător în Curtea de Apel Chișinău, doi judecători în Judecătoria Chișinău sediul Centru, un asistent judiciar și două persoane fizice.


Magistrații sînt cercetați penal pentru că ar fi pretins și primit sume pentru a emite decizii, încheieri favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Avocatul și procurorul implicați în schemă transmiteau mijloacele bănești de la persoanele interesate către magistrați, iar medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă, erau cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load