Dosarul „miliardului”: 6 persoane, judecate pentru acordarea ilegală de credite

Dosarul „miliardului”: 6 persoane, judecate pentru acordarea ilegală de credite

Procuratura Anticorupție anunță despre terminarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond cauza penală de învinuire în privința membrilor Consiliului de administrare al Băncii Sociale și altor persoane terțe, pentru încălcare intenționată a regulilor de creditare în circumstanțe agravante. 


Statut de inculpat au 6 persoane. Printre aceștia se numără: președintele Consiliului de administrare al Băncii, vicepreședintele Consiliului de administrare al Băncii, trei membri ai Consiliului de administrare al Băncii, cît și administratorul companiei care a beneficiat de credit.


Prin acțiunile intenționate, prin acordarea creditelor cu încălcarea intenționată a regulilor de creditare și normelor de prudență financiară, inculpații au cauzat instituției financiare daune în proporţii deosebit de mari în valoare totală de 126 869 723,69 lei.


Dacă vor fi găsiți culpabili în comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 239 alin.(2) lit.a) din Codul penal al Republicii Moldova, aceștia riscă amendă în mărime de la 2350 la 3350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load