Dosarul lui Pavel Grigorciuc, trimis în judecată

Dosarul lui Pavel Grigorciuc, trimis în judecată

Dosarul lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată, comunică Noi.md.


Acesta riscă amendă sau pînă la cinci ani închisoare pentru huliganism, săvîrşit în stare de recidivă, informează Procuratura Generală. 


Potrivit probatoriului, în după-amiaza zile de 21 martie curent, aflîndu-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din capitală, Grigorciuc l-a agresat verbal cu cuvinte necenzurate şi jignitoare pe parlamentarul Sergiu Sîrbu, după care l-a apucat de haină şi i-a aplicat, în mod intenţionat, o lovitură cu mîna în regiunea feţei, continuînd să-l insulte.


Inculpatul, în vîrstă de 29 de ani, a ajuns în atenţia organelor de drept încă acum cinci ani. Astfel, în primăvara anului 2015, acesta a fost condamnat la amendă penală după ce a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din capitală, deteriorînd şi mai multe bunuri. Pînă în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale. 


O altă condamnare pentru dezordinile în masă și violențele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, inculpatul, împreună cu alte şase persoane au compărut pe banca acuzaţilor pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la săvîrșirea acțiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor și au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme.


Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani. 


De asemenea, din anul 2014 şi pînă în prezent acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu 4 contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instantele naţionale cu amenzi, la fel neachitate de făptaş pînă în prezent. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load