TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dosarul drogurilor vîndute prin Telegram: Un nou bănuit, reținut (FOTO/VIDEO)

Dosarul drogurilor vîndute prin Telegram: Un nou bănuit, reținut (FOTO/VIDEO)

Oamenii legii au identificat și plasat în arest un membru al unei grupări criminale, specializate în trafic de droguri anihilate încă în luna noiembrie. Acesta a creat un nou grup pe aplicația Telegram și vindea în continuare droguri de tip PVP (sare).


Bărbatul, în vîrstă de 34 de ani, activa în calitate de curier și răspundea de plasarea drogurilor în ascunzișuri în cadrul grupării care a fost anihilată în luna noiembrie. Atunci, ofițerii au confiscat 5 kg de droguri, însă un membru al acesteia care nu era identificat la momentul reținerii a continuat distribuirea drogurilor prin aplicația Telegram, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.


Potrivit unui comunicat al PCCOCS, după ce i-au fost arestați „colegii”, bănuitul a creat un grup în aplicația Telegram și a continuat comercializarea drogurilor de tip PVP, ademenind în continuare consumatorii de droguri cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate.


Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese foarte atent: în apropierea școlilor, grădinițelor, iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise cumpărătorului după ce ultimul expedia banii pe portmonee electronice.


Oamenii legii au descins în șapte locații, de aunde au ridicat stocuri de droguri în valoare de 300 000 de lei, care au fost confiscate.


În urma perchezițiilor, la domiciliul suspectului precum și în imobilele utilizate în calitate de depozit și laborator, oamenii legii au depistat și ridicat peste 450 de grame de droguri de tip PVP cu o valoare totală de peste 300 000 lei, în timp ce un gram de PVP era vîndut de suspect cu 600 – 650 lei.


Tot atunci, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, calculatoare și alte dispozitive electronice de comunicare, prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată.


De asemenea, ofițerii Antidrog au fost depistate peste 50 de pliculețe cu droguri de tip PVP pregătite pentru vînzare, peste 350 pachețele de tip zip-lock pentru ambalarea și distribuirea drogurilor, un cîntar electronic la scara mică, 75 de cartușe de luptă, precum și bani în diferită valută proveniți din vînzarea drogurilor.


Dacă vinovăția îi va fi demonstrată, acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.


Investigațiile au fost efectuate de procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii Direcției Antidrog a INI, Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice, ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală, cu sprijinul angajaților BPDS „Fulger”.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load