Dosarul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS CFM: Cinci persoane rămîn în arest

Dosarul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS CFM: Cinci persoane rămîn în arest

În privința a șase persoane, dintre cele opt, care au fost reținute la data de 23 aprilie în dosarul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova” fiind învinuți de delapidarea averii străine și corupere pasivă, le-au fost aplicate măsuri preventive de către magistrații de la Judecătoria municipilui Bălți.


Astfel, judecătorii de instrucție s-au expus în privința șefului de post din cadrul Inspectoratului de Poliție Fălești al IGP, fiindu-i aplicată măsura de arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.


În privința șefului adjunct al Depoului de Locomotive Bălți, magistrații, luînd în considerație vîrsta înaintată și problemele cardiologice ale învinuitului, au admis parțial demersul procurorilor, aplăcînd măsura preventivă - arest preventiv pentru 20 de zile.


În privința unuia dintre mecanicii învinuiți în dosarul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”, judecătorul de instucție, a admis parțial demersul procurorului, aplicînd măsura preventivă - arest la domiciliu pe un termen de 30 zile. Fiind luat în considerație faptul că are în grija sa pe tatăl țintuit la pat, dar și pe sora mai mare, declarată incapabilă de exercițiu de către instanța de judecată.


În privința unuia dintre cumpărătorii învinuiți în dosarul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”, judecătorul de instucție a admis partial demersul procurorului, aplicînd măsura de arest preventiv pe un termen de 20 de zile, fiind invocate probleme de sănătate - cardiologice.


În privința altui mecanic, învinuit în dosarul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”, judecătorul de instucție a admis demersul procurorului, aplicînd măsura preventivă - arest preventiv pe un termen de 30 de zile.


În privința celui de al 3-lea mecanic, învinuit în dosarul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”, judecătorul de instucție a admis parțial demersul procurorului, aplicînd măsura preventivă - arest preventiv pe un termen de 20 de zile.


Reamintim că în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție, oficiul Nord, în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, în cadrul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”, opt persoane au fost reținute, fiind bănuite de fapte de delapidarea a averii străine și corupere pasivă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load