Dosarul controversatului om de afaceri Ilan Shor a fost transferat la Curtea de Apel Cahul

Dosarul controversatului om de afaceri Ilan Shor a fost transferat la Curtea de Apel Cahul

Dosarul în care afaceristul cu o reputație dubioasă, Ilan Shor, este învinuit de escrocherie şi spălare de bani de la Banca de Economii, care se află la Curtea de Apel Chişinău, va fi strămutat la Cahul.


Decizia a fost luată de către Curtea Supremă de Justiţie, după ce preşedintele instanţei, Ion Pleşca, a venit cu o cerere în acest sens, relatează Mesager.


Potrivit lui Ion Pleşca, strămutarea cauzei penale este necesară pentru a nu trezi suspiciuni de parţialitate, având în vedere că avocatul lui Ilan Shor este soţul şefei Secretariatului Curţii de Apel Chişinău.
 
Mai mult, majoritatea judecătorilor Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău nu pot participa la examinarea cauzei, pentru că au participat la examinarea dosarului sau în cauzele penale în privinţa fostului premier Vlad Filat şi a ex-deputatului Veaceslav Platon, în dosarul fraudei bancare.


Afaceristul cu o reputaţie dubioasă a fost condamnat la sfîrșitul lunii iunie anul trecut la șapte ani şi şase luni de închisoare, în penitenciar de tip semiînchis, de către Judecătoria Buiucani.


Instanța a dispus atunci eliberarea lui Șor din arest, cu menținerea lui sub control judiciar pînă la pronunțarea unei sentințe definitive în acest caz. 


Citiți de asemenea:  Kroll 2: Unde au ajuns banii și legătura grupului Shor cu acţionariatul băncilor fraudate


Procurorii au cerut 19 ani de închisoare, motivînd că acuzatul ar fi cauzat un prejudiciu de cinci miliarde de lei Băncii de Economii.


Mai excat, Şor este învinuit că, în 2014, ar fi obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de memorandumul Kroll.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load