COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dorin Drăguțanu nu-și recunoaște vina

Dorin Drăguțanu nu-și recunoaște vina

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, se declară nevinovat de cele încriminate în dosarul fraudei bancare. Acesta speră ca organele de drept să-și facă munca „bine și profesionist”.

„Eu am declarat la audieri că nu recunosc învinuirile care mi se încriminează. Eu sper că Procuratura își va face treaba bine și profesionist, și vor veni cu un răspuns legal referitor la aceasta”, a declarat Drăguțanu înainte de a apărea în fața judecătorilor, transmite Noi.md cu referire la ProTV.

În toți acești ani, fostul guvernator al BNM a menționat că s-a aflat în Republica Moldova și s-a prezentat la toate audierile la care a fost chemat de procurori.

„Sînt dispus în continuare să răspund la toate întrebările procurorilor. Continuăm lupta”, a mai adăugat Drăguțanu.


Cît despre reținerea actualui și fostului viceguvernator, precum și a unui șef de direcție de la BNM, Drăguțanu spune că „îmi pare rău că sînt luate măsuri atît de drastice atunci cînd nu este cazul”.

Procuratura Anticorupție a desfășurat, pe parcursul zilei de joi, 5 martie, o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei.

Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară și s-au soldat cu reținerea preventivă a 3 persoane, printre care: un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM. Aceștia sînt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load