Domnica Manole cere anularea hotărîrii prin care a fost eliberată din funcție

Domnica Manole cere anularea hotărîrii prin care a fost eliberată din funcție

Ex-judecătoarea Domnica Manole și avocata Viorica Grecu au adresat o cerere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care cer anularea hotărîrii emise pe 4 iulie anul trecut, prin care Domnica Manole a fost eliberată din funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău.

Domnica Manole precizează într-o declarație publică că este îndreptățită să ceară CSM anularea hotărîrii prin care a fost eliberată din funcție, în condițiile în care, pe 5 decembrie anul trecut, au fost declarate neconstituționale normele Legii privind verificarea titularilor și a candidaților la funcții publice, în partea ce se referă la verificarea candidaților la funcția de judecător și a judecătorilor în exercițiu, transmite IPN.

De notat, Consiliul Superior al Magistraturii a declarat-o pe Domnica Manole incompatibilă cu funcția de magistrat în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate și i-a propus șefului statului să o elibereze din funcție. Decretul a fost publicat la sfîrșit de iulie. Magistrata a apreciat decizia CSM ca fiind o comandă politică, o decizie ilegală, cu depășirea flagrantă a tuturor prevederilor legale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load