TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Domnica Darienco - 100 de ani de la naștere

Domnica Darienco - 100 de ani de la naștere

Astăzi se împlinesc 100 de ani de la nașterea Domnicăi Darienco, actriță de teatru și film. Domnica Darienco s-a născut la 15 ianuarie 1919, în satul Dolinsc (Valea Hoţului) din raionul Ananiev, regiunea Odesa.

Între anii 1933-1937 a urmat studii de actorie de teatru la Şcoala teatrală din Odesa. După absolvirea Şcolii de teatru în anul 1937, a fost angajată ca actriţă la Teatrul dramatic ”A.S. Puşkin” (astăzi Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”). A debutat pe scenă cu rolul Krucinina din spectacolul Vinovaţi fără vină de A.Ostrovski, din dramaturgia clasică rusă. A interpretat peste 100 roluri pe scena teatrului şi în cinematografie.


Regizorul Victor Gherlac, cu care a colaborat fructuos Domnica Darienco scria: „Domnica Darienco nu juca rolul, ea pătrundea în natura chipului personajului redat. De la început nu juca nimic, era cea mai „slabă” la repetiţie. Domnica căuta „rădăcinile”, pentru ca mai tîrziu să înflorească, iar rodul acestei căutări erau chipurile perfecte, care cucereau inimile spectatorilor. Spectatorii nu analizau, nu discutau, ci, vrăjiţi de măiestria artistei, veneau iarăşi şi iarăşi doar pentru a o vedea pe scenă pe Domnica Darienco. Domnica este o artistă din născare, care nu şi–a pus drept scop distrarea spectatorilor, cum o fac actorii de astăzi, ci stăpînirea emoţiilor, redarea unor chipuri care să zguduie sufletele oamenilor. ”

Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load