Doliu în lumea artei! S-a stins din viaţă regizoarea Elena Fedcu

Doliu în lumea artei! S-a stins din viaţă regizoarea Elena Fedcu

S-a stins din viaţă regizoarea Elena Fedcu. Anunţul a fost făcut de administraţia Filarmonii Naţionale pe o reţea de socilaizare relatează Noi.md.


"Astăzi, a plecat de lângă noi un om cât Universul - draga noastră regizoare. Cinstim cu toții memoria acestei personalități remarcabile, om de mare cultură şi valoare, promotoare neobosită a profesionalismului şi artei adevărate", se arată în mesaj.


Elena Fedcu s-a născut la Chișinău într-o familie cu frumoase tradiții culturale. Tatăl său, Alexandru Fedco, a fost director al Filarmonicii Naționale “SergheiLunchevici” și al Teatrului Național de Operă și Balet, fondatorul și întemeietorul celui mai grandios eveniment cultural al țării – Festivalul Internațional de Muzică MĂRTIȘOR.


Elena Fedcu a studiat la Institutul de Arte ,,G.Musicescu”, ulterior face studii postuniversitare la Academia de Arte Teatrale din Moscova, clasa profesorului I. Şaroev, recunoscut regizor de estradă și manifestări publice. Şi-a început cariera profesională în anul 1975.


A montat peste 500 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Moldova, Rusia, Ungaria, Portugalia, Belarus. Ultima perioadă activă în calitate de regizor muzical la Filarmonica Națională, conferenţiar universitar la AMTAP, catedra Regie teatru, show si manifestări publice.


A educat 7 promoţii de regizori estradă, a regizat cele mai importante concerte și manifestări cultural-artistice de importanță statală, ultimul fiind concertul de inaugurare a Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor, ediția 2018. Din anul 2000 deţine titlul onorific de Maestru în Artă, iar din 2016 – Artist al Poporului din Republica Moldova.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load