COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi șoferi din RM, închiși în izolatorul din Dubăsari

Doi șoferi din RM, închiși în izolatorul din Dubăsari

Cei doi cetățeni ai Moldovei, Anatolii Cebotari și Alexei Carpov, au ajuns în izolatorul din Dubăsari pentru 15 zile „pentru încălcarea regulilor regimului juridic special”, introdus de autoritățile transnistrene pentru a preveni răspîndirea COVID-19.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta anunţă MAI al autoproclamatei RMN, potrivit căruia bărbații au fost reținuți într-un automobil la marginea orașului, încercînd să meargă cu maşina pe un drum de țară.

„În timpul verificării documentelor, ei nu au putut explica scopul călătoriei, au încercat să-i inducă în eroare pe miliţioneri. În timpul acţiunilor, s-a constatat: doi transnistreni, născuți în 1965 și 1964, au încercat să se întoarcă ilegal din Moldova în Transnistria, ocolind frontiera, pentru a nu sta în carantină timp de 14 zile”, se arată în comunicat.

Autorii documentului au confirmat că persoanele reţinute sînt șoferi de ambulanță la Dubăsari.

„Pe teritoriul statului vecin (Moldova – „I.”) ei au mers în ospeţie. Acolo ei au fost primiți cordial de o femeie din localitate care tocmai se întorsese din Italia. Însă acest fapt nu i-a alertat pe bărbați. În pofida regimului stării de urgență anunțat, instrucţiunilor zilnice despre necesitatea respectării măsurilor de securitate și a autoizolării, ei au neglijat nu numai normele de securitate personală”, a remarcat MAI.

După cum a informat anterior INFOTAG, în ajun, asociaţia pentru drepturile omului Promo-LEX a îndemnat autorităţile Moldovei să întreprindă măsuri pentru eliberarea neîntîrziată a celor doi şoferi de ambulanţă, cetăţeni ai RM, care au fost reţinuţi. Asociaţia consideră că, în afară de Preşedinte şi prim-ministru, care trebuie să se implice în eliberarea cetăţenilor moldoveni, Procuratura Generală trebuie să examineze acest caz prin prisma prevederilor Codului Penal şi, după caz, să pornească o cauză penală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load