COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi primari PDM, infectați cu noul coronavirus, au murit

Doi primari PDM, infectați cu noul coronavirus, au murit

Partidul Democrat din Moldova a raportat despre moartea celor doi primari bolnavi de coronavirus. Este vorba despre primarul satului Chetriș, Raionul Fălești, Zinaida Diaconu, și primarul satului Dubna, Raionul Soroca, Valerian Pruteanu.

Partidul Democrat a declarat că Diaconu și Pruteanu au fost "primari devotați, care au muncit cu multă dedicație pentru a face viața sătenilor mai bună". PDM și-a exprimat condoleanțe familiilor, rudelor, colegilor și consătenilor decedaților, relatează newsmaker.md.

Anterior, despre moartea primarului satului Dubna, Raionul Soroca, Valerian Pruteanu, a fost comunicat și la Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Potrivit Congresului, Pruteanu, în vîrstă de 68 de ani, a fost internat la spitalul din Chișinău încă în luna mai. A fost internat în terapie intensivă de mai mult timp și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală care, în cele din urmă, nu l-a salvat. În data de 10 iulie, Pruteanu a decedat. Pruteanu a fost primar al satului Dubna timp de 16 ani.


Amintim că în Moldova pînă în dimineața zilei de 12 iulie au fost înregistrate 19 208 cazuri de infectare cu COVID-19. Dintre acestea, 12 456 de persoane au fost deja tratate, dar 641 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load