COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi preoți, bolnavi de COVID-19

Doi preoți, bolnavi de COVID-19

Doi preoți din Republica Moldova au fost diagnosticați cu noul coronavirus, iar în context autoritățile au emis un avertisment dur: participarea enoriașilor la slujbe este interzisă, iar cei care vor încălca această restricție vor fi amendați, scrie jurnal.

„Din păcate, continuă creșterea numărului de îmbolnăviri în rîndul celor care au fost la mănăstirea Poceaev, deja sînt confirmate peste 20 de cazuri. Cu mare regret, avem doi slujitori ai bisericii confirmați cu virusul COVID-10. Este vorba despre un preot care a fost la Poceaev, iar astăzi un slujitor de la biserica Sfîntul Arhanghel Mihail din Chișinău a fost confirmat. Ne îngrijorează foarte mult acest lucru. De aceea vreau să fac un îndemn către oameni să se abțină în a vizita bisericile. Angajații MAI au dispoziția clară să nu permită desfășurarea serviciilor divine cu participarea enoriașilor. Dacă da, statul va aplica sancțiuni. Vă rog toți să se conformeze ca să nu ajungem la situația în care polițiștii vor aplica pedepse”, a declarat premierul Ion Chicu, după ședința Centrului unic de comandă de gestionare a crizei provocată de COVID-19.

„Din păcate acest virus a pătruns deja și în rîndul slujitorilor bisericii. Orice activitate mai departe înseamnă un risc iminent de contaminare și așa și o să tratăm - ca ignorare a riscului. Polițiștii vor amenda pentru încălcarea respectivă”, a punctat premierul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load