COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi oamenii de afaceri cer CSJ revizuirea dosarelor în care au fost condamnați la închisoare

Doi oamenii de afaceri cer CSJ revizuirea dosarelor în care au fost condamnați la închisoare

Oamenii de afaceri Victor Țopa și Viorel Țopa au depus la Curtea Supremă de Justiție trei recursuri în anulare, în dosarele penale în care au fost condamnați anterior la 10 și, respectiv, 15 ani de închisoare, informează Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, cererile de recurs în anulare, depuse după schimbarea guvernării de la Chișinău, susține unul dintre avocați, constituie o încercare de remediere pe cale amiabilă a cazurilor și evitarea unei condamnări a R. Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), după ce instanța europeană a comunicat guvernului cazurile și a solicitat explicații privind încălcarea drepturilor celor doi oameni de afaceri.

Viorel Țopa declară, cu referire la dosarele sale în care a depus cereri de recurs în anulare, că „este vorba despre două dosare fabricate de Plahotniuc și considerate persecuții politice de INTERPOL și de alte instituții”, iar comunicarea cazului de către CtEDO reprezintă „o ocazie pentru revizuire, cel puțin formală”, fără a avea vreo legătură cu schimbarea guvernării.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load