Doi foşti profesori turci de la liceul Orizont, condamnați la închisoare

Doi foşti profesori turci de la liceul Orizont, condamnați la închisoare

Doi dintre profesorii turci expulzați în luna septembrie din Moldova au fost condamnați la închisoare în Turcia.


Profesorul de limbă turcă de la Liceul „Orizont” din sectorul Ciocana, Hüseyin Bayraktar, a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare. Decizia în acest caz este definitivă.


A doua persoană condamnată tot este profesor de limbă turcă, acesta a fost condamnat la nouă ani de închisoare. În acest caz decizia nu este definitivă, avocații au atacat decizia în instanța superioară și urmează o nouă ședință de judecată.


În același timp, alți doi sînt în așteptarea deciziei judecătorești. Potrivit lui Hasan Baris, ședințele în aceste cazuri sînt programate la sfîrșitul lunii martie și în aprilie, date exacte nu cunoaște despre caz.


Pe 6 septembrie 2018, șapte persoane de origine turcă au fost expulzate din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load