COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi cetățeni ai Israelului riscă pînă la șase ani de închisoare, în Moldova

Doi cetățeni ai Israelului riscă pînă la șase ani de închisoare, în Moldova

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în Judecătoria Chișinău cauza penală a doi cetățeni ai statului Israel acuzați de trafic de influență, notează Noi.md.

Învinuiții și-au recunoscut integral vinovăția. Dacă vor fi recunoscuți vinovați de către instanța de judecată, aceștia riscă o amendă în mărime de pînă la 200.000 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Amintim că aceștia au fost plasați în arest, la solicitarea procurorilor, la începutul lunii trecute. Învinuiții au vîrsta de 23 și respectiv 24 de ani și au fost reținuți în flagrant delict.


Tinerii au ajuns în vizorul oamenilor legii în urma descinderilor pe adresele mai multor studenți din Israel în Chișinău – membri ai unei grupări criminale specializate în circulația drogurilor.

Ambii sînt învinuiți de către procurori de fapte de corupere activă și trafic de influență. Unul din aceștia este învinuit și de comiterea infracțiunii de circulație ilicită de droguri, în timp ce urmau să transmită a 2-a tranșă a mijloacelor financiare investigatorului sub acoperire.

Aceste încălcări au fost comise cu scopul sustragerii de la răspundere penală pentru trafic de droguri cu implicarea studenților străini, cînd a fost sechestrat 1 kg de marijuană. De asemenea, oamenii legii au ridicat mai multe ustensile și echipament destinat cultivării și prelucrării plantelor, semințe de canabis, bani proveniți din activitate criminală. Totodată, au fost depistate cagule și arme reci, precum și imagini fotografice personale în care apar cu arme de foc, muniții, droguri etc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load