COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi bărbați din Ungheni, documentați penal după ce au împușcat o căprioară

Doi bărbați din Ungheni, documentați penal după ce au împușcat o căprioară

Doi bărbați, locuitori ai municipiului Ungheni sînt documentați de poliție, fiind suspectați de braconaj. Noaptea trecută, în jurul orei 3:30, polițiștii de patrulare au stopat în trafic, în municipiul Ungheni, un automobil de model ”Land Rover”, condus de un barbat de 39 de ani.

În urma verificărilor, în portbagajul mașinii, polițiștii au depistat o căprioară împușcată și două arme de vînătoare, deținute legal de către unul dintre bărbați, transmite unimedia.info.

Audiat de polițiști, pasagerul automobilului, de 50 de ani, și-a recunoscut vina în comiterea fărădelegii.


În acest caz, a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

Amintim că, faptele ilicite în domeniul braconajului sînt pasibile de pedeapsă contravențională sau penală, conform legii.

Așadar, potrivit art.128 Codul Contravenţional:

Încălcarea prevederilor actelor normative privind folosirea şi protecţia fondului cinegetic, privind vînatul şi alte feluri de folosire a resurselor cinegetice se sancţionează cu amendă pînă la 600 lei persoanei fizice și pînă la 12000 lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere.

Vînătoarea fără autorizaţie (licenţă), fără carnet de vînător sau fără autorizaţie de deţinere, portarmă şi de folosire a armei de vînătoare, depăşirea normelor stabilite de recoltare a vînatului, precum şi vînătoarea în locurile interzise şi în perioadele de prohibiţie, folosirea armelor, uneltelor şi metodelor interzise se sancţionează cu amendă pînă la 3000 lei persoanei fizice și pînă la 12000 lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere.

Iar conform articolului 233 Cod Penal, vînatul fără autorizaţia sau în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte şi metode nepermise (braconajul), fie cu folosirea situaţiei de serviciu se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 42500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pînă la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load