Dodon spune că Rusia și SUA ar putea ajuta la lichidarea munițiilor din Transnistria

Dodon spune că Rusia și SUA ar putea ajuta la lichidarea munițiilor din Transnistria

Preşedintele Igor Dodon consideră că disponibilitatea Rusiei şi a SUA de a contribui la lichidarea muniţiilor vechi în Transnistria este un semnal foarte bun.


Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a comunicat jurnaliştilor marţi, menţionînd că "pentru prima dată în ultimii 15 ani, Rusia a venit cu iniţiativa (lansată din partea ministrului Apărării, Serghei Şoigu, care a fost recent în vizită în Moldova - "I.") de a începe procesul de evacuare sau de lichidare a muniţiilor, căci unele dintre acestea nu pot fi transportate din cauza stării tehnice şi trebuie lichidate pe loc", transmite Știri.md.


"Mă bucur foarte mult vă iniţiativa a fost susţinută de consilierul preşedintelui SUA, John Bolton, care a subliniat disponibilitatea Statelor Unite, în parteneriat cu Rusia, de a contribui la acest proces. Noi, conducerea republicii, sîntem gata să facem tot posibilul pentru ca acest arsenal învechit să fie scos de pe teritoriul ţării", a spus Dodon.


Comentînd declaraţiile liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, care a spus că "evacuarea muniţiilor este o chestiune internă a Transnistriei şi Rusiei", Dodon a amintit că "Transnistria este parte a Republicii Moldova şi acest fapt este recunoscut de toţi partenerii externi, inclusiv de Federaţia Rusă".


"Tot ceea ce ţine de lichidarea sau evacuarea muniţiilor ţine de Chişinău. Declaraţii pot fi multe, ei (cei din stînga Nistrului) se pot considera independenţi, dar noi sîntem o singură ţară şi trebuie să găsim o soluţie politică", a spus Preşedintele.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load