COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Sprijinul militarilor va fi unul binevenit și oportun

Dodon: Sprijinul militarilor va fi unul binevenit și oportun

Armata Națională este implicată în acțiunile de prevenire, diminuare și lichidare a consecințelor pandemiei de coronavirus, în contextul creșterii numărului de persoane infectate în țara noastră.

Este vorba despre patrularea locurilor publice, parcurilor, terenurilor de joacă ș.a. Sprijinul pe care îl vor acorda militarii va fi unul binevenit și oportun în situația de criză cu care ne confruntăm.

Declarația a fost făcută de președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul ședinței ordinară a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de coronavirus, din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.


Șeful statului a atenționat cetățenii în mod repetat să respecte regulile de carantină și să manifeste responsabilitate maximă pentru a nu crea noi focare de infecție.

El a făcut un apel către persoanele în etate să stea acasă pe perioada stării de urgență, deoarece ei sînt cei mai vulnerabili în fața virusului. Președintele Moldovei a dat asigurări că începînd cu săptămîna viitoare, pensionarii vor primi pensiile și alocațiile sociale la domiciliu, de aceea autoritățile îi roagă să nu părăsească domiciliul, decît doar cu excepția cazurilor de extremă necesitate.

După cum a amenționat Igor Dodon, conform unui ordin al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, cadrele medicale implicate în combaterea virusului COVID-19 vor beneficia de un salariu de funcție în valoare de 100%, adică, un salariu suplimentar.

De asemenea, s-a decis că banii acumulați pe contul deschis de Ministerul Sănătății, unde în semn de solidaritate donează agenții economici și persoanele fizice, să fie direcționați inclusiv pentru motivarea cadrelor medicale, dar și a serviciului prespitalicesc (echipajele medicale de urgență mobile), care se află în prima linie de luptă.

Șeful statului a subliniat că autăritățile vor gestiona criza pînă vom soluționa toate problemele, în pofida pronosticurilor unor politicieni care stau acasă și se cred experți în materie.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a prezentat mai multe unități de transport speciale, echipate cu instalații sonore, care vor circula pe străzile capitalei și vor informa populația despre pericolul legat de pandemia COVID-19 și vor îndemna cetățenii să stea acasă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load