COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon se arată sigur că Plahotniuc va fi extrădat de autoritățile americane în cel mai scurt timp

Dodon se arată sigur că Plahotniuc va fi extrădat de autoritățile americane în cel mai scurt timp

Președintele Igor Dodon se declară sigur că Vladimir Plahotniuc va fi extrădat de autoritățile americane Republicii Moldova în cel mai scurt timp.

Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că Plahotniuc va răspunde în fața justiției moldovenești pentru toate fărădelegile săvîrșite.

”Procurorul a spus clar, că Plahotniuc a participat la furtul miliardului, toate actele necesare pentru a fi extrădat au fost transmise partenerilor din SUA pentru ca ei să ia decizia corespunzătoare. Eu sper că, în viitorul apropiat, de dorit în lunile imediat următoare, procedura să aibă loc. Cred că foarte mulți îl așteaptă pe Plahotniuc în Republica Moldova pentru ca să se expună asupra tuturor învinuirilor ce i se aduc și să răspundă pentru toți acești ani în care el a uzurpat puterea în stat”, a spus președintele.


Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a declarat săptămîna aceasta că autoritățile americane examinează cererea venită din Republica Moldova privind extrădarea fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahontiuc, cercetat în Republica Moldova în dosarul fraudei bancare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load