COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon s-a adresat cetățeniilor care vor merge la cimitire

Dodon s-a adresat cetățeniilor care vor merge la cimitire

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, recunoaște că situația epidemiologică din țară nu este una bună și că numărul persoanelor infectate crește pe zi ce trece.

În acest context, președintele i-a îndemnat pe creștinii care vor merge azi și mâine la cimitir să respecte toate regulile și recomandările autorităților pentru a nu se infecta de coronavirus, transmite știri.md.

„Paştele Blajinilor sau Paştele Morţilor, aşa cum i se mai spune în popor, este ziua în care noi, creștinii ortodocși, cinstim și pomenim pe cei răposați.


Tradițional, această sărbătoare are loc la o săptămână de la Sfintele Paște.
Anul acesta însă, din păcate, pandemia globală COVID19 ne-a forțat să schimbăm data zilei de pomenire pe 7 iunie.

Știu că, pentru majoritatea din noi, această zi este una specială. Atât sub aspect religios, cât și sub aspect spiritual, moral, personal. Cu toții avem oameni dragi care, spre regret, nu mai sînt cu noi și a căror memorie vrem să o cinstim. Și acest drept nu poate fi interzis.

Din păcate însă, pandemia încă bântuie, iar pericolul infectării nu a trecut.
Rata de infectare este încă înaltă și din acest considerent trebuie să fim prudenți la maxim.

De aceea, îi îndemn pe cei care aleg să meargă la cimitir în acest weekend, să respecte toate normele de siguranță. Să mențină distanțarea socială, să poarte mănuși și măști unde e cazul. Să evite aglomerarea și mai ales să nu supună riscurilor inutile pe cei mai vulnerabili - copiii și bătrânii.

Și să nu uităm că vizitarea mormintelor celor dragi o putem face oricând, iar ritualurile și procedeele religioase pot fi înfăptuite aproape în fiecare zi a anului, cu rudele apropiate sau cu un preot, în liniște, în siguranță și cu gânduri senine.
Doamne Ajută!”, a scris Dodon pe Facebook.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load