COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Niciun dosar din cele care au pornit în ultimul timp nu va fi stopat

Dodon: Niciun dosar din cele care au pornit în ultimul timp nu va fi stopat

Niciun dosar intentat în ultima perioadă pe furtul miliardului, privatizări şi pe alte încălcări grave nu va fi stopat.

Asigurările au fost date de preşedintele ţării Igor Dodon, care a fost invitatul unei Ediţii Speciale la postul public de televiziune Moldova 1. Igor Dodon a oferit şi un răspuns la întrebarea: ce va întîmpla dacă Vlad Plahotniuc se va întoarce în ţară.

„Sînt dosare penale deschise, este poziţia CNA, este dat în căutare internaţională, deci, Plahotniuc se poate întoarce în ţară doar în cătuşe. Alte variante nu sînt pentru încălcările care au fost admise. Eu cred că lucrul acesta se va întîmpla mai devreme sau mai tîrziu. Eu aş dori mai devreme, în următoarele săptămîni, dar asta depinde de cooperarea cu partenerii străini, depinde de cum ne mişcăm cu procurorul general”, a specificat preşedintele.


Igor Dodon a mai spus că niciun dosar intentat în ultima perioadă nu va fi clasat.

„Nici un dosar din cele care au pornit în ultimul timp, urmăriri penale pe furtul miliardului, pe privatizări, pe alte lucruri nu va fi stopat, ele trebuie continuate şi trebuie duse la bun sfîrşit pentru că oamenii aşteaptă dreptate, în afară de salarii, pensii oamenii vor şi dreptate şi dreptatea trebuie oferită de către justiţia corectă, de către conducerea statului, aşa că se va continua pe tot ceea ce s-a început”, a spus şeful statului.

Solicitat să răspundă dacă din cei patru candidaţi la funcţia de procuror ar exista un favorit, Igor Dodon a răspuns că toţi cei patru candidaţi ar fi buni procurori şi că o decizie o va lua Consiliul Superior al Procurorilor în termen de 10 zile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load