COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon le-a mulțumit românilor pentru ajutorul acordat pe timp de pandemie

Dodon le-a mulțumit românilor pentru ajutorul acordat pe timp de pandemie

Președintele țării, Igor Dodon, i-a mulțumit poporului romîn pentru ajutorul acordat în perioada de criză.

„Prietenul la nevoie se cunoaște.

Vreau să aduc mulțumiri speciale poporului romîn și personal președintelui Romîniei, Klaus Iohannis, pentru suportul acordat Republicii Moldova.


Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 mii de măști, 50 mii de combinezoane și un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sînt medicii romîni care au ajuns ieri la Chișinău pentru a ne oferi o mînă de sprijin în lupta împotriva Covid-19.

Așa cum am menționat și în emisiunea mea, „Președintele Răspunde”, în aceste vremuri grele noi apreciem în mod aparte suportul care vine din partea vecinilor și partenerilor Republicii Moldova, înțelegînd că și aceste țări trec prin propriile perioade dificile.

Știu că Romînia a fost mereu alături de noi, iar țările noastre sînt legate nu doar prin spațiul geografic și cultural comun, dar și prin aceeași viziune de modernizare și dezvoltare în spirit european.

Consider că ceea ce contează cu adevărat în dialogul dintre ambele state este accentul pe bunăstarea și securitatea cetățenilor noștri, departe de zona tipic geopolitică. Iar astfel de momente de întrajutorare arată că frații noștri de peste Prut sînt săritori la nevoie, sînt adevărați parteneri strategici ai Republicii Moldova și noi, din partea noastră, vom opta în continuare pentru consolidarea acestor bune relații în toate domeniile.”, se arată în mesajul președintelui.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load