COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon, în inspecție la reconstrucția drumului de ocolire al Capitalei

Dodon, în inspecție la reconstrucția drumului de ocolire al Capitalei

Președintele, Igor Dodon, a inspectat, astăzi, lucrările de reconstrucție capitală a unui segment cu lungimea de 6,5 km a drumului național M2, care ocolește Chișinăul.

În cadrul vizitei, șeful statului a anunțat că în anul 2020, va fi alocată o sumă record din Fondul Rutier, peste 2,7 miliarde de lei, pentru reabilitarea drumurilor, iar peste un miliard de lei vor fi pentru programul „Drumuri bune”.

„Am menționat că săptămîna aceasta, s-au încheiat negocierile asupra Acordului de creditare cu Federația Rusă și intenționăm deja săptămîna viitoare, să semnăm actele de obținere a celor 200 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor. Am subliniat faptul că aceste mijloace vor permite suplimentar lansarea reconstrucției capitale a peste 340 km de drumuri naționale, inclusiv a două segmente a șoselei de ocolire, ceea ce va oferi posibilitatea de a fluidiza traficul din capitală”, a spus președintele.


Igor Dodon a dat asigurări că autoritățile vor identifica 700-800 de milioane de lei pentru toate drumurile naționale. „De asemenea, am reiterat că programul de amploare de reconstrucție a drumurilor a fost lansat la inițiativa mea, cu scopul de a impulsiona dezvoltarea economiei și crearea a mii de locuri de muncă”, a mai adăugat șeful statului.

În perioada 2020-2021, este planificată încheierea lucrărilor de construcție a mai multor segmente de drum național: ChișinăuUngheni, BălțiFăleștiSculeni, Bălți – Sărăteni, precum și cîteva tronsoane ale șoselei Chișinău – Giurgiulești, drumul de ocolire de la Comrat și șoseaua Comrat – Vulcănești.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load