COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon dă asigurări că autoritățile sînt pregătite de eventuale cazuri de coronavirus (VIDEO)

Dodon dă asigurări că autoritățile sînt pregătite de eventuale cazuri de coronavirus (VIDEO)

Președintele Igor Dodon a mers într-o vizită de lucru la Aeroport și la Spitalul de Boli infecțioase Toma Ciorbă, pentru o documentare privind nivelul de pregătire pentru eventuale cazuri de coronavirus.

„Am fost mai întîi la Aeropot. Tocmai venise o cursă cu cetățenii noștri din Italia. Vreau să spun că nu se atestă o creștere a numărului de moldoveni ce se întroc în țară. Am verificat cum activează polițiștii de frontieră. Este bine ca toți care se întorc să spună sincer de unde vin, pentru că noi sîntem pregătiți să-i ajutăm”, a declarat Igor Dodon, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

Totodată, șeful statului a solicitat organelor competente să monitorizeze situația, inclusiv la capitolul prețuri la medicamente sau măști medicinale. „Dacă se vor face speculații la acest capitol, îi avertizăm că vor fi luate măsuri foarte drastice”, a adăugat Dodon.


Președintele țării a dat asigurări că spitalul de bloi infecțioase este pregătit pentru eventuale cazuri de infectare cu virusul de tip nou.

La rîndul său, ministra Sănătății a precizat că pînă acum au fost folosite 2 teste pentru depistarea coronavirusului, pentru doi moldoveni ce prezentau febră la întoarcerea în țară. „Cele două cazuri suspecte nu s-au confirmat. Ministerul este în acțiune permanent, în coordonare cu reprezentantul OMS”, a declarat ministra.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load