COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: "Bani vom mai cîștiga. Principalul lucru e să nu pierde oameni"

Dodon: "Bani vom mai cîștiga. Principalul lucru e să nu pierde oameni"

Importanți nu sînt banii, ci oamenii. Noi vom pune pe picioare economia țării după criză, iar acum este foarte important să păstrăm viețile oamenilor.

Astfel președintele Moldovei, Igor Dodon, a răspuns la comentariile cetățenilor precum că economia țării va suferi pierderi din cauza carantinei introduse.

"Unele țări au crezut la fel. Știți, la etapa inițială, cred că Anglia, Olanda, încă cîteva țări, Germania chiar, nu au impus restricții - "principalul lucru era ca economia să funcționeze". Și ați văzut că toate țările au trecut la carantină dură, deoarece riscurile sînt foarte mari, deoarece nu există încă un vaccin împotriva acestui virus. De aceea, majoritatea țărilor au decis să instituie o carantină mai dură și să cîștige timp. Dacă va exista o îmbolnăvire în masă, atunci sistemul medical ar putea fi blocat, așa cum s-a întâmplat în Italia – prea mulți pacienți, a avut loc un colaps al sistemului medical. De aceea, măsurile dure de carantină permit, pe de o parte, să nu încărcăm sistemul medical, pe de altă parte, să cîștigăm timp pentru a face față acestei epidemii. Da, înțelegem că economia va pierde, dar îl citez, se pare, pe Bill Gates, care a spus că bani vom avea timp să cîștigăm, iar viețile oamenilor nu le vom mai întoarce. Economia o vom pune pe picioare, important este să păstrăm viețile oamenilor, este important să nu pierdem cetățenii. Aceasta este prioritatea noastră”, a spus președintele Moldovei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load