COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: „Autoritățile țin sub control criza provocată de coronavirus”

Dodon: „Autoritățile țin sub control criza provocată de coronavirus”

Președintele Igor Dodon susține că autoritățile Republicii Moldova țin sub control criza provocată de coronavirusul de tip nou.

Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că teste și medicamente sînt suficiente, iar în spitale sînt amenajate spații suficiente cu utilajele medicale necesare pentru a interna atît persoanele infectate, cît și cele suspecte.

Șeful statului a reiterat că autoritățile iau în calcul patru scenarii de evoluție a crizei. Scenariul unu prevede cîteva cazuri confirmate, doi - pînă la 400 de cazuri, trei – pînă la o mie și patru – peste 1500 de cazuri depistate.


”Pentru fiecare scenariu avem protocoale separate pe care le vom respecta”, a declarat președintele Igor Dodon.

Șeful statului a amintit că pe parcursul ultimilor ani Moldova s-a confruntat cu mai multe situații de criză și le-a făcut față.

Potrivit datelor oficiale, zilnic în Moldova sînt înregistrate 40 de cazuri suspecte de coronavirus. Șeful statului a precizat că toate cele șase cazuri confirmate sînt importate, persoanele bolnave au revenit recent din Italia. Președintele și-a exprimat speranța că nu vor fi cazuri de răspîndire a virusului pe teritoriul țării.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load