COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Autoritățile sînt pregătite pentru vîrful epidemiei, dar este important să evităm cazurile grave

Dodon: Autoritățile sînt pregătite pentru vîrful epidemiei, dar este important să evităm cazurile grave

În săptămînile următoare, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 în Moldova ar putea crește.

Autoritățile sînt pregătite pentru aceasta, a menționat în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune Președintele Igor Dodon. Totodată, el a subliniat că este important ca aceste cazuri să nu fie grave, relatează Noi.md cu referire la aif.md.

- Cazurile grave pot bloca parțial sistemul de sănătate, deoarece necesită aparate pentru respirație susținută. Din cele 145 de persoane la care a fost confirmat COVID-19, pînă acum au avut nevoie de ele doar doi oameni”, a spus Președintele.


Igor Dodon a menționat că la moment doar la Chișinău sînt peste 500 de astfel de aparate, dar numărul acestora crește datorită aportului agenților economici și partenerilor externi.

- Ne dăm seama că numărul de persoane infectate va crește, dar este important să nu fie cazuri severe. Persoanele în vîrstă sînt cele mai vulnerabile, motiv pentru care le cerem să nu iasă din casă în următoarea săptămîna – 10 zile, atîta timp cît va fi vîrful epidemiei. În opinia noastră, ar putea fi în următoarele 10-14 zile. Pentru a exclude acest risc, am decis ca pensiile să fie aduse acasă, a spus el.

Șeful statului a amintit, de asemenea, că ANRE a interzis furnizorilor de servicii să-i deconecteze sau să-i amendeze pe cetățeni pentru plata cu întîrziere a facturilor. Igor Dodon consideră că aceste măsuri vor avea un efect pozitiv. Referindu-se la ceea ce ar putea fi în continuare, Președintele a menționat că multe țări au interzis ieșirea din casă tuturor cetățenilor, indiferent de vîrstă. Șeful statului speră că în țara noastră nu se va ajunge la această etapă.

- În aceste țări, oricine iese, trebuie să prezinte un certificat în care scrie unde merge. Aceasta este următoarea etapă la care nu ne-am dori să trecem. Sperăm că măsurile destul de dure deja adoptate, măsurile restrictive vor fi suficiente, dar dacă va fi nevoie, sîntem pregătiți și pentru asta”, a spus el.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load