Dodon a prezentat camioanele KAMAZ donate de Federația Rusă și a spus cine le va primi

Dodon a prezentat camioanele KAMAZ donate de Federația Rusă și a spus cine le va primi

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la prezentarea celor 12 autospeciale ”Kamaz”, care au ajuns în Moldova din Federația Rusă, transmite Noi.md.


Această tehnică multifuncțională poate fi folosită în procesul de deszăpezire, de eliminare a poleiului și de spălare a străzilor. Autospecialele au parcurs cu succes peste 6.000 de km.


Igor Dodon a menționat că primirea acestei tehnici a devenit posibilă grație înțelegerilor pe care le-a avut cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în vara anului trecut. Apoi, Igor Dodon s-a adresat cu rugămintea de a dona 100 de unități de tehnică specială pentru orașele și raioanele din Moldova. În acest sens, Guvernul rus a rezervat 100 de mln. de ruble din fondul de rezervă a FR pentru asamblarea primului lot de tehnică.


Șeful statului moldovean a adus sincere mulțumiri poporului frățesc rus și, în mod special, Președintelui FR, Vladimir Putin, pentru sprijinul acordat țării noastre în diverse domenii, menționînd că și în continuare va depune toate eforturile în vederea consolidării parteneriatului strategic stabilit între Moldova și Federața Rusă.


Potrivit acestuia, autospecialele vor fi transmise după alegerile parlamentare raioanelor și municipalităților unde este nevoie stringentă de tehnica respectivă. În particular, două unități vor fi transmise la Chișinău. Cîte o autospecială va merge la Bălţi, Briceni, Ocniţa, Edineţ, Floreşti, Comrat, Congaz, Basarabeasca, Taraclia și Soroca.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load