TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a numit două posibile modalități de numire a unui nou procuror general

Dodon a numit două posibile modalități de numire a unui nou procuror general

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că premierul Maia Sandu a intervenit în procesul de selectare a procurorului general, discutînd cu fiecare dintre cei patru candidați aleși pentru funcția de procuror general. De asemenea, șeful statului a numit două căi posibile de numire a unui nou procuror general.


El a făcut aceste declarații în emisia postului public de televiziune Moldova 1.


Potrivit lui Igor Dodon, conform informațiilor pe care le deține, Maia Sandu i-a chemat la ea în birou pe fiecare dintre candidații selectați în concurs, lucru care a avut loc înainte de anularea concursului.


„Eu dețin informație. Dacă nu este de încredere, îmi cer scuze, dar eu nu primesc informații greșite. După ce a discutat cu fiecare în parte, ea a ordonat anularea concursului”, a spus președintele Republicii Moldova.


În opinia sa, acum există două modalități de numire a unui nou procuror general.


După cum a subliniat șeful statului, prima opțiune prevede că Ministerul Justiției va organiza un nou concurs în baza legii în vigoare, după aprobarea noului guvern. A doua opțiune este de a valida rezultatele concursului, care au fost anulate de Ministerul Justiției și de a urma în continuare procedura.


„Acest lucru îl va decide noul guvern”, a spus Igor Dodon.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load