COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a felicitat cetățenii cu ocazia Zilei aflării moaştelor Preacuviosului Serghie de Radonej

Dodon a felicitat cetățenii cu ocazia Zilei aflării moaştelor Preacuviosului Serghie de Radonej

Astăzi este Ziua aflării moaştelor Preacuviosului Serghie de Radonej – unul dintre cei mai mari promotori ai credinţei ortodoxe şi unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți ruși, cu acest prilej peședintele țării Igor Dodon a venit către creștini un mesaj de felicitare pe pagina sa de facebook.

"Încă din timpul vieții sale, Sfântul Serghie s-a învrednicit de darul facerii de minuni oferind oamenilor vindecare trupească și sufletească fapt pentru care este considerat „îngerul păzitor al celor necăjiți”. Totodată, mai este numit și „îngerul păzitor al Rusiei”, pentru ajutorul oferit în păstrarea credinţei creştine în perioada cînd Rusia era cotropită de alte popoare. Sfîntul Serghie a înființat Lavra „Sfînta Treime”, cunoscută și sub denumirea de Lavra Sfîntului Serghie de Radonej - cea mai importanta mănăstire din Rusia care este inclusă și în Patrimoniul UNESCO.

Personal, am acordat o atenție deosebită față de cinstirea acestui sfînt în țara noastră. Amintesc că în anul 2014, la iniţiativa mea, din Lavra Sfintei Treimi din Serghiev-Posad, în Moldova a fost adusă icoana și moaștele Preacuviosului, iar în anul 2015, la Bălţi, a fost înălţat un monument în cinstea Preacuviosului Serghie.


Îi felicit pe toţi credincioşii ortodocşi cu ocazia acestei sărbători, precum și pe cei care poartă prenumele Sergiu.

Preacuviosul Serghie de la Radonej să ne binecuvînteze Moldova!" - a scris președintele.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load