COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a comentat hotărîrea Mitropoliei de a-l exclude pe premier de la rugăciunile bisericești (VIDEO)

Dodon a comentat hotărîrea Mitropoliei de a-l exclude pe premier de la rugăciunile bisericești (VIDEO)

Premierul Ion Chicu ar fi ultimul politician care ar trebui exclus din lista pentru canoane.

De această opinie este șeful statului Igor Dodon, scriețscrie unimedia.

„Eu am tot respectul față de biserica ortodoxă din Republica Moldova. Amintesc că biserica este separată de politică, de stat. Eu mi-aș fi dorit ca biserica noastră să excludă din canoane pe cei care au votat și promovat legea cu privire la egalitatea de șanse, care a fost o problemă mare. La această etapă, în opinia mea, să ataci un Guvern care face tot posibilul să mențină stabilitatea în țară, este incorect. Eu înțeleg absolut totul, dar Guvernul Chicu face față unei pandemii fără precedent. Acest Guvern nu a închis Biserici. Vreau să vă aduc aminte sau să vă informez despre ce se întîmpla în alte țări, unde la biserici au fost puse lăcate, iar preoții care au făcut slujbe au fost arestați. Nici pe timpul Uniunii Sovietice bisericile nu au fost închise, nici acum. Cu tot respectul față de biserică, eu cred că Chicu este poate ultimul dintre politicieni care trebuie scos din canoane”, a declarat Dodon.


Amintim că Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, în frunte cu Mitropolitul Vladimir, i-a cerut premierului Ion Chicu, să revizuiască noile prevederi ale Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică în privința oficierii serviciilor divine și a altor manifestări tradiționale religioase pînă pe data de 30 iunie, astfel încît credincioșii să aibă acces în lăcașele sfinte. În caz contrar, șeful Guvernului este avertizat că va fi „exclus din pomenirea și rugăciunea Bisericii”.

Astăzi premierul Ion Chicu a reacționat la comunicatul Mitropoliei Moldovei prin următorul mesaj. „Doamne iartă-mă și păzește-mă de păcate. Și dă-mi minte și putere să reacționez înțelept și calm la așa ceva. Să fim milostivi și înțelegători. Se poate întîmpla cu fiecare dintre noi, ca rațiunea să ne fie întunecată de puterea instinctelor, ispitelor și rătăcelilor.”

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load