TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Discuții aprinse la CSM, din cauza judecătorului Clima

Discuții aprinse la CSM, din cauza judecătorului Clima

Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat să emită Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor actele care îl vizează pe magistratul Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima.

Acesta vrea să fie promovat în funcție administrativă la Curtea Supremă de Justiție, scrie tv8.md.


Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a cerut să fie amînată transmiterea dosarului pînă cînd Inspecția Judiciară nu va verifica hotărîrile luate de Vladislav Clima în două dosare de rezonanță. Musteață a argumentat că în spațiul public au apărut informații despre o decizie pronunțată de Clima în 2016 prin care acesta a dispus încasarea unei sume de 700 de mii de dolari de la o companie din Panama, în folosul unei întreprinderi ce are legături strînse cu „Metalferos”.

Dorel Musteață i-a cerut procurorului general Alexandr Stoianoglo să verifice dacă există o cauză penală pe faptele invocate și dacă este vizat judecătorul Clima. „Din cîte știu eu, dosarul nu este pe dl Clima, dar pe evaziune fiscală la „Metalferos”, a precizat Stoianoglo la ședința CSM.

Propunerea lui Dorel Musteață de a amîna remiterea dosarului lui Clima la Colegiul de evaluare a stîrnit discuții aprinse la ședință. Ministrul Justiției, Fadei Nagcevschi, i-a învinuit pe membrii CSM că s-ar răzbuna pe Clima, pentru că acesta a participat la organizarea Adunării Generale a Judecătorilor din septembrie 2019, unde s-a decis revocarea din funcții a membrilor CSM.

„Noi azi utilizăm duble standarde pe motivul unor lupte care s-au petrecut în cadrul sistemului. Dl Clima a participat la Adunarea Generală din septembrie. Acum îl blocăm ca el să nu se ducă să-și încerce șansa. Miroase a corporativism. Să nu utilizăm tertipuri politice, pentru a nu lăsa organele competente să se expună”, a insistat Nagacevschi pe necesitatea remiterii dosarului lui Clima la Colegiul de evaluare.

După deliberări, CSM a decis, totuși, să amîne examinarea subiectului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load