COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Discuție între Igor Șarov și Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului

Discuție între Igor Șarov și Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului

Ieri, 23 iunie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a avut o convorbire online cu Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu.

În cadrul discuției, cei doi au vorbit despre studierea drepturilor/ responsabilităților copiilor în instituțiile de învățămînt; prevenirea bullying-ului în rîndul elevilor și al tinerilor; combaterea violenței în școală; asigurarea elevilor și a cadrelor didactice cu tehnică de calcul; recunoașterea diplomei de bacalaureat eliberată absolvenților anului de studii 2019-2020 peste hotarele țării; asigurarea accesului copiilor/ elevilor la serviciile de sanitație în instituțiile de învățămînt, acestea și alte subiecte au fost discutate

Ministrul Igor Șarov a menționat că de-a lungul timpului, colaborarea dintre Avocatul Poporului și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării s-a materializat în acțiuni concrete care au ca scop promovarea, asigurarea și respectarea drepturilor copiilor, pornind de la principiul egalității de șanse pentru toți copiii.


„Este cunoscut faptul că în Republica Moldova avem copii extraordinar de buni care ne duc faima țării peste hotarele ei. Însă doar printr-o colaborare strînsă între instituțiile statului, societatea civilă și partenerii de dezvoltare vom reuși să creăm condiții favorabile pentru dezvoltarea copiilor noștri acasă”, a subliniat oficialul.

În context, ministrul Igor Șarov a vorbit despre principalele acțiuni întreprinse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățămînt.

Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu, a apreciat hotărîrile luate de minister în contextul pandemiei virusului COVID-19, reiterînd disponibilitatea de a susține MECC în studierea drepturilor/ responsabilităților copiilor în instituțiile de învățămînt.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load